Smažené medové křupky

  • 12
  • Příprava: 30

100 g másla
1 lžíce krupicového cukru
špetka soli penny
150 g hladké mouky penny
3 vejce
olej na smažení
NA OBALENÍ:
150 g medu
1 lžíce šťávy z pomeranče
špetka mletého kardamomu

Postup

V kastrolu smíchejte máslo, 250 ml vody, cukr a sůl. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile začne probublávat, postupně přisypte mouku. Zmírněte oheň a důkladně míchejte, až se těsto přestane lepit ke dnu. Přendejte ho do mísy a míchejte, aby zchladlo na pokojovou teplotu. Po jednom zapracujte vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček. 

V pánvi rozpalte hlubší vrstvu oleje. V mikrovlnné troubě zahřívejte 30 sekund med s pomerančovou šťávou a kardamomem. Ze sáčku tlačte 2cm kousky (použijte nůžky na odstřižení) a smažte je 4–5 minut dozlatova. Po vychladnutí je polijte medovým sirupem a protřepejte, aby se hezky obalily.

Náš tip
Náš tip