Lívanečky s medovým máslem

  • 4
  • Příprava: 30

NA MEDOVÉ MÁSLO:
120 g smetany ke šlehání boni
150 g medu
100 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička soli penny
180 g másla, nakrájeného na kostičky
NA LÍVANEČKY:
260 g hladké mouky penny
1 lžička kypřicího prášku do pečiva penny
50 g krupicového cukru
špetka soli penny
240 ml mléka
3 vejce
tuk na vymazání lívanečníku

Postup

Nejprve si připravte medové máslo. Všechny suroviny kromě másla dejte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu a nechte probublat, dokud se cukr úplně nerozpustí. Máslo dejte do nádoby mixéru, přelijte přes něj horkou směs a umixujte dohladka. (Med skladujte v uzavíratelných lahvích v ledničce.) 

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Přilijte mléko a 120 ml vody, smíchejte, přidejte vejce a umíchejte hladké těsto. Lívanečník lehce vymažte tukem a opékejte lívanečky dozlatova z obou stran. Podávejte s medovým máslem.

Náš tip
Náš tip