Medové karamelky

  • 20
  • Příprava: 10

máslo na vymazání pánve
120 ml smetany ke šlehání boni
450 g medu
větší špetka jedlé sody
máslo na ruce
POMŮCKY:
teploměr na vaření, kuchyňské nůžky
voskovaný nebo pečicí papír

Postup

Máslem vymažte středně velkou pánev a dejte ji do chladničky. V hrnci smíchejte smetanu a med a přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, dokud nebude mít směs 140 °C. Sundejte z plotýnky a vmíchejte jedlou sodu. Směs nalijte do připravené vymazané pánve. Počkejte, až zchladne tak, že ji můžete vzít do rukou.

Ruce si pomažte máslem. Karamel vytáhněte do „hada“ a zakruťte ho nebo jinak zamotejte, fantazii se meze nekladou. Nůžkami odstříhávejte menší karamelky, zabalte je jednotlivě do voskovaného/pečicího papíru a skladujte v ledničce.

Náš tip
Náš tip